Passie voor smaak

Hein Geers

Lavendel. Als ik het ruik komt de herinnering in mij boven aan het restaurant waar ik jaren geleden werkte. Langs het pad stonden rijen lavendel, waardoor je het gevoel kreeg midden op de heide te staan. De herinnering aan die geur heb ik proberen te vatten in een dessert. Later als chocolatier heb ik bij een wedstrijd diezelfde herinnering gebruikt om tot de bonbon 'Sensation' te komen. Dat was het begin van mijn passie: het vangen van pure smaken.

"Misschien bestaat de ultieme smaak niet, maar het kan geen kwaad om er naar op zoek te gaan."

Pure smaken zijn de smaken die de natuur je geeft, zonder toevoeging van kunstmatige stoffen. Ik vind het heerlijk om de wereld af te struinen op zoek naar de beste smaken die ik kan vinden. Neem bijvoorbeeld de framboos. Er zijn vele soorten met verschillende smaken, maar ik wil terug naar de oersmaak. Wat is de beste frambozensmaak die je kan krijgen? Hoe hoort een framboos te smaken? Met elke smaak wil ik dat doen, aardbeien, abrikozen, amandel. Het mooiste is als je met pure natuurlijke smaken mag werken en daarmee combinaties kan maken. Ik verzamel de beste smaken, maak daar unieke combinaties mee en vang ze in mijn bonbons. Daarmee wil ik bij mensen iets losmaken, een emotie opwekken.

Mijn bedrijf geeft me de mogelijkheid om mijn passie te uiten, mooie producten te verkopen. Mijn voldoening komt niet uit materiƫle zaken, maar uit de passie die ik kan overdragen en de beleving die mensen hebben van mijn producten. Mensen zien genieten van smaak, daar doe ik het voor.

Hein Geers