Bij Huize Geers maken en verkopen we al vele jaren ambachtelijke bonbons en chocolade producten. Maar wij staan er ook om bekend dat we veel met nieuwe smaken experimenteren.

Nieuw is dat wij dit jaar speciaal voor de feestdagen bonbons maken met de smaakcombinatie "Karamel- krokant met V.S.O.P. Cognac". Deze bonbons zullen dit jaar beperkt voorradig zijn in de winkel. Wees er dus snel bij !!

Extra openingstijden voor  de Kerst

Speciaal voor Kerstmis zal onze winkel extra dagen geopend zijn. Naast onze reguliere openingstijden zijn wij geopend op:

Maandag 21 december van 13:00u tot 18:00u

Dinsdag 22 december van 10:00u tot 18:00u

Woensdag 23 december van 10:00u tot 18:00u

Kerstmis

Zaterdag 27 december van 10:00u tot 17:00u

Dinsdag 30 december van 13:00u tot 18:00u

woensdag 31 december van 10:00u tot 18:00u

Nieuwjaar

Mochten wij u niet treffen voor de kerstdagen, dan wensen wij u alvast hele fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling.

 

 

Een uniek kijkje in de keuken van Huize Geers

Op zondag 23 februarie om 13:30 u op RTL7 word het programma NL Horecaland uitgezonden.

U krijgt een uniek kijkje in onze keuken wij zullen u een uitleg geven hoe wij onze grondstoffen verwerk...en en hier bonbons van maken.

Huize Geers vervaardigt bonbons met chocolade van hoge kwaliteit en de bonbons worden met de hand gemaakt. Er zijn doorhaalbonbons en vormbonbons met diverse vullingen. Zo is Huize Geers de exclusieve vervaardiger van de Schrobbelèr bonbon en de bierlikeur bonbon. Ook heeft Huize Geers een lijn met kruidenbonbons waarbij kruiden als anijs, kaneel, nootmuskaat en lavendel gebruikt zijn. Nederland Horecaland nam een kijkje in Tilburg bij Hein Geers.

 

 

 

Open dag Huize Geers

Bent u een liefhebber van chocolade en bonbons? Bezoek dan onze open dag op zondag 15 september. Daar krijgt u een unieke kijk in ons atelier, waar de chef u uitleg geeft over de herkomst en smaak van chocolade, en hoe het verwerkt wordt in onze bonbons. Daarnaast is er een chocolade proeverij waarbij de rol van onze zintuigen centraal staan. Noteer het alvast op de kalender:

Open dag bij Huize Geers
Datum: 15 september 2013
Tijd: 11:00u tot 18:00u
Adres: Huize Geers, Pelgrimsweg 53, Tilburg

Een routebeschrijving kunt u vinden op onze contactpagina en de toegang is gratis.

Graag tot ziens !

 

 

Tien kleurrijke chocolade tabletten

Ze zijn een feest om te zien en een feest om te proeven. Onze chocolade tabletten hebben een nieuw jasje gekregen. Elke smaak heeft zijn eigen kleur verpakking, waardoor de tabletten duidelijker herkenbaar zijn. Er zijn tien heerlijke smaken in melkchocolade en pure chocolade, met chocola uit Madagaskar, Costa Rica, Venezuela en Ecuador. We lichten een aantal bijzondere hieronder uit.

Single origin chocolade

De Madagaskar 33% (melk), Madagaskar 64% (puur), Ecuador 66% (puur) en Venezuela 72% (puur) zijn single origin tabletten. Dit betekent dat de cacao van één cacaoplantage in één land komt. Het mooie hiervan is dat de smaak karakteristiek is voor die regio en dat we precies weten waar de cacao vandaan komt. De Madagaskar 33% heeft een volle melksmaak en een vleugje karamel. De Madagaskar 64% is een tablet voor de liefhebber van pure chocolade, met tonen van roodfruit en een zachte tannine. De Ecuador 66% heeft een bloemig aroma met een hint van hout en de Venezuela 72% is bitterzoet met een toets van rozijnen.

Rainforest Alliance chocolade

De Costa Rica 38% (melk) en Costa Rica 64% (puur) dragen het Rainforest Alliance keurmerk. Dit is chocolade met een goed gevoel. Huize Geers is aangesloten bij Rainforest Alliance, een non profit organisatie die verder gaat dan fair trade. Ze beschermt het welzijn van arbeiders van cacaoplantages, maar ze beschermt ook het regenwoud. Zo gebruikt de cacaoplantage natuurlijke compost van een koffieplantage, wat de chocolade een volle smaak geeft met een hintje koffie. We hebben dit met eigen ogen gezien tijdens ons bezoek aan deze cacaoplantage in Costa Rica. De achtergrondfoto die u op onze website ziet, is gemaakt op die cacaoplantage.

Grand cru chocolade

Daarnaast zijn er twee grand cru’s. Dit zijn tabletten van absolute topkwaliteit met een variëteit aan bonen. De toppers onder de chocolade. De Grand Cru 40% is een melkchocolade tablet met verschillende cacaobonen en een romig en rijk vanille aroma. De Grand Cru 85% is van pure chocolade met een krachtige tannine.

Chocolade blends

De HG blend 35% en HG 62% blend zijn gecreëerd van onze Huize Geers blends. Dit is chocolade met een verfijnde smaak, gemaakt van verschillende cacaobonen en uit verschillende landen.

Bekijk alle tien smaken chocolade tabletten.
Naar onze openingstijden en het telefoonnummer voor het telefonisch bestellen van chocolade.

Nieuw: Aspergebonbon

Asperge en chocola, een bijzondere combinatie. Huize Geers heeft deze twee smaken gecombineerd in een nieuwe creatie: de aspergebonbon.

De bonbon bestaat uit een vulling van witte chocolade met asperge, op smaak gebracht met citroen en vanille en omhuld door 62% pure chocolade. Het aspergelogo op de bonbon is gemaakt van cacaoboter.

Huize Geers heeft de specialiteit ontwikkeld voor het Brabants Aspergegenootschap, maar iedereen kan ervan genieten. We sponsoren elk jaar het diner waarmee het Brabantse aspergeseizoen wordt geopend. Dit jaar was dat op 22 april op Kasteel Maurick in Vught. Tijdens een viergangendiner wordt gevierd dat de eerste asperges van de volle grond komen.

Huize Geers maakte de friandise, dat naast de bonbon bestond uit een vruchtenblokje van aardbei en een champagnetruffel. Voor het ontwikkelen van de aspergebonbon hebben we de nieuwste, slimme kooktechnieken gebruikt, zoals vacuümdestillatie.

 

Aspergeseizoen tot en met 24 juni

De aspergebonbon is verkrijgbaar tot en met het einde van het aspergeseizoen, dat dit jaar valt op 24 juni 2013.

Als particulier bent u van harte welkom bij Huize Geers op:

  • Donderdag van 13.00 tot 18.00 uur.
  • Vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur.
  • Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.


U kunt uw bestellingen telefonisch doorgeven via 013-5421295 op:

  • Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur.
  • Zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.