Uitnodiging van de officiele opening op 6 maart 1937

Willem GeersLeo GeersOp 6 maart 1937 vestigde Willem Geers een banketbakkerij en lunchroom genaamd 'Huize Geers' op de Heuvel 53 te Tilburg ten behoeve van zijn zoon Leo Geers. Daarvoor had Willem jarenlang een bakkerij gehad in Bergen op Zoom en tegelijkertijd had hij nog een kruidenierszaak met de naam 'Roosenboom' in de Heuvelstraat in Tilburg. Toen Huize Geers een tijd draaide heeft Willem op 1 mei 1940 het eigendom volledig in handen van zijn zoon Leo gegeven. Na het huwelijk van Leo met Louise Vermeer kreeg hij hulp in de winkel van zijn echtgenote. Het was een chique ingerichte zaak die exclusiviteit en stijl uitademde.

Het pand op Heuvel 52Het pand op Heuvel 53

Op 1 januari 1944 verhuisde de zaak naar het naastgelegen pand op Heuvel 52 (nu is dit de Korte Heuvel en het nummer is 39 geworden), waardoor de lunchroom een stuk groter werd. Destijds was de specialiteit van het huis "poffertjes van Huize Geers". Bij veel oudere Tilburgers is dit nog steeds een bekend begrip.

De lunchroom werd gesloten in de zomer van 1961 en de banketbakkerij werd uitgebreid met een chocolaterie, totdat ook de banketbakkerij gesloten werd op 1 januari 1964 en alleen de chocolaterie werd voortgezet. De nieuwbakken chocolaterie groeide in korte tijd zodanig uit zijn voegen dat op 24 november 1966 een tweede filiaal in de Nieuwlandstraat werd geopend op nummer 60A met de naam "Le Papillon" (de vlinder).

Aangezien de levering aan andere bedrijven steeds belangrijker werd, moest de productieruimte verplaatst worden naar een groter pand op Jan Truyenlaan 7A. Dat gebeurde op 1 september 1968. Aanvankelijk werden de winkels op de Heuvel en in de Nieuwlandstraat bevoorraad vanuit deze ruimte, maar beide zaken werden gesloten op 15 november. Vanaf dat moment werd het bedrijf voortgezet als productiebedrijf.

Heuvelstraat 128Wim Geers, de oudste zoon van Leo, was al sinds mei 1956 werkzaam in de zaak als chocolatier. Toen Leo overleed op 12 januari 1972 heeft Wim de zaak overgenomen. Inmiddels was de zaak op de Heuvel al gesloten; dat gebeurde op 1 november 1970. Zijn vrouw Wil Geers (geboren de Cock) hielp vanaf die tijd in de winkel, terwijl Wim de bonbons vervaardigde, zoals hij dat nu nog doet. Op 6 maart 1974 openden zij samen het winkelpand aan de Heuvelstraat nummer 128. Het atelier op de Jan Truyenlaan maakten plaats voor de winkel in de Heuvelstraat. Voorafgaand aan de winkel in de Heuvelstraat heeft Wim nog een korte tijd een marsepeinfabriek (GeVoMa PvbA) gehad in Berghem (B) in samenwerking met Diederik Bakkerij Grondstoffenfabriek.

Erepenning van de Kamer van Koophandel

Ter ere van het 50-jarige bestaan van Huize Geers in maart 1987 werd door de Kamer van Koophandel de bronzen eremedaille uitgereikt. Dit jubileum werd vanzelfsprekend groots gevierd, zoals men dit bij Huize Geers gewend is.De kiosk in de Heuvelpoort

Na 15 jaar aan de Heuvelstraat verhuisde Huize Geers terug naar de Heuvel. De zaak kreeg een prominente plaats in het Versland in de Heuvelpoort, dat op 19 november 1989 feestelijk geopend werd. Daarna is er nog een korte periode geweest waarin Huize Geers opgenomen is geweest in het samenwerkingsverband "La Chocolatière Geers BV", opgericht op 20 juli 1995. Het atelier werd op 30 april 1996 verplaatst van de Heuvelpoort naar de Mechtildisstraat. In deze periode werd alleen geleverd aan bedrijven en restaurants en er was geen particuliere verkoop.

Pelgrimsweg 53Van mei 1998 tot en met november 2015 was Huize Geers gevestigd op lokatie op de Pelgrimsweg 53. Zoals in vroeger tijden was er toen ook weer een winkel voor particuliere verkoop. De toekomst van Huize Geers werd verzekerd door de komst van de nieuwste generatie Geers in de zaak. De jongste zoon van Wim, Hein Geers, rondde in 1998 zijn opleiding tot banketbakker/patisier af aan het Instituut Ter Groene Poorte in Brugge (België). Net als zijn vader Wim en zijn grootvader Leo blijkt Hein een zeer talentvol chocolatier. De drie wonnen in de loop der jaren vele prijzen voor hun vakmanschap. Inmiddels is de reputatie van Hein gevestigd na het winnen van het Nederlands kampioenschap Chocolatier in zowel 2003 als 2004! In 2005 heeft Hein daarom Nederland vertegenwoordigd op het wereldkampioenschap 'World Chocolate Master' in Parijs. In januari 2007 werd hij derde op het kampioenschap 'Dutch Chocolate Master' tijdens de Fine Food Fair in het MECC in Maastricht.

Vanaf november 2015 is Huize Geers gevestigd in de Piushaven in het Falkon gebouw. Vanuit de showroom van het Falcon gebouw kan het productieproces gevolgd worden.

Hein Geers is Dutch Chocolate Master 2004De stijl van Huize Geers heeft nu na ruim 75 jaar nog steeds niets van zijn authenticiteit verloren. Reeds vier generaties vakmanschap hebben de kwaliteit, creativiteit en smaak van de bonbons van Huize Geers gewaarborgd tot ver in de toekomst.

Zoals uit de onderstaande brief blijkt, waren onze klanten al in een vroeg stadium van onze zaak tevreden over onze producten. Weliswaar is het aanbod in de afgelopen zeventig jaar behoorlijk veranderd, toch is de tevredenheid van onze klanten gelijk gebleven.

Brief van een tevreden klant